Är det kört vid 40?

I slutet av förra året presenterades en rapport från Linnéuniversitetet som visar på att det börjar gå utför redan vid 40. Och för några dagar sedan tog man upp det i media igen. Undrar hur det ska sluta? Samtidigt som politikerna vill höja pensionsåldern. Den ekvationen går sannerligen inte ihop.

I veckan hade jag en diskussion med en frilansvän som söker uppdrag (även fast). Hon är 50++, driven, väldigt erfaren, supertrevlig och mycket bra på det hon gör. Trots det får hon inga uppdrag/jobb. Har läst några av de platsannonser som hon har svarat på och varje gång har jag sagt – ”det här är du, mitt i prick.”, men det har inte lett till jobb i vilket fall som. Hur är det möjligt?

Nu ser jag samma sak hända för flera av de andra ”äldre” frilansarna. Många känner sig bortsorterade allt lägre ner i åldrarna… Vart är vi på väg?

Det är hög tid att tänka om.


(Jo, jag är fortfarande sjukskriven och tyvärr tar allt lite längre tid än jag räknat med. Den enda fördelen med att inte kunna arbeta är att man har tid att fundera och reflektera mer. Nu har jag svårt med att sitta vid datorn en längre stund men övar på det. Så håll till godo med mitt korta men viktiga inlägg!)

Maria Runelund Skriven av:

Förmedlar frilansare och rekryterar inom marknad och kommunikation.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *