Är du tillgänglig för frilansuppdrag?

Är du frilansare och tillgänglig för frilansuppdrag är det en god idé att se över och optimera din LinkedIn-profil så du blir lätt att hitta för uppdragsgivare.

När jag söker frilansare för uppdrag börjar jag med att kolla i mina nätverk. Har utarbetat ett system där jag samlar olika kompetenser och det tillsammans med mina LinkedIn-kontakter gör att det sammantaget blir en bra bas att utgå ifrån.

Vad som slår mig  när jag är inne och söker på LinkedIn är att en hel del profiler är (onödigt) otydliga. Det tar tid att förstå om personen i fråga frilansar, aktivt söker nytt jobb eller ”bara” är där för att hålla sig uppdaterad och nätverka.

Här kommer tre frågor som jag gärna vill ha svar på direkt, när jag går in och tittar på en LinkedIn-profil.
1. Är du är frilansare?
2. Har du tid och är du intresserad av fler uppdrag?
3. Annan relevant information i din sammanfattning?

Tips!
Är du t.ex. formgivare, skriv ”Frilansande formgivare” i titelraden. För att informera om din tillgänglighet, skriv t.ex. ”kan ta deltidsuppdrag” eller ”tillgänglig för nya uppdrag”. Finns det annan kortinfo som är intressant för läsaren, skriv även det i din sammanfattning.
Är du intresserad av både frilans och anställning så skriv det.

LinkedIn är tråkigt!?
Njae. Kanske inte så visuellt men de jobbar ständigt på att bli bättre. LinkedIn är trots allt det största verktyget för frilansförmedlare, rekryterare och företag och det är dumt att inte redovisa sin tillgänglighet och kompetens.

Maria Runelund Skriven av:

Förmedlar frilansare och rekryterar inom marknad och kommunikation.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *