Corona

Som frilansare/egen företagare är man ju van vid att ekonomin går upp och ner, men nu är det onekligen tufft.

Coronan ställer verkligen till det och många av mina vänner har blivit drabbade och står utan uppdrag/anställning. Det ser man även på LinkedIn där det är fler och fler som söker nytt och anger som skäl att de har mist uppdrag/anställning på grund av coronan.

Vad göra? Har inget bra svar, men en idé kan ändå vara att gå igenom gamla kontakter och berätta att du är ledig för uppdrag/söker nytt arbete. Ett annat förslag är att “passa på” att vidareutbilda sig. Är aldrig fel och kan kännas både meningsfullt och bra.

Jag brukar inte vara så negativ utan tro att det mesta löser sig. Men nu har vi onekligen hamnat i ett läge där jag tror att många frilansare funderar på att ge upp. Det finns i och för sig lite ekonomisk hjälp att få (se verksamt.se), vilket du säkert redan har koll på. Men till syvende och sist måste vi tro på att det vi gör och försöka att hålla ut!

I tuffa tider är det heller inte helt ovanligt att arvodena sjunker. Läs skribenten och debattören Daniel Ogaldes inlägg i Resume om vad han tycker om sänkta arvoden och gratisjobb. Tänkvärt!

Maria Runelund Skriven av:

Förmedlar frilansare och rekryterar inom marknad och kommunikation.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *