Hej!

Bloggen går på sparlåga och så kommer det att förbli ett tag till. Därför vill jag underlätta för dig som är frilansare – och som inte har följt mig, genom att göra en sammanställning av de mest lästa inläggen. 

Vill du komma i kontakt med mig, maila eller ring!

Hälsningar Maria

Hyra rum, kontorsplats eller frilanskollektiv?
Vad är bäst? Hyra plats, rum, eget kontor eller vara med i ett frilanskollektiv. Alternativt coffees, kontorshotell eller hemmakontor.

Frilansarvoden och om konsten att ta betalt
Ta del av varumärkesstrateg Kaj Runelunds modell samt tips och råd hur du ska tänka och göra innan du skriver en offert.

Vikten av att skriva uppdrags/frilansavtal
Att vara tydlig med vad du som frilansare ansvarar för i ett uppdrag förenklar för både dig och din kund och därför är det viktigt att skriva avtal. Risken för missförstånd eller att något ramlar mellan stolarna minskar.

Stor fördel för frilansare med egna nätverk
Att arbeta upp ett eget nätverk av frilanskollegor är viktigt för detskapar trygghet för både dig och dina kunder.

Samarbeten frilansare emellan
Är inte helt ovanligt att två eller flera frilansare med separata företag samarbetar när en kund behöver en hel arbetsgrupp. Det finns några saker som alla i gruppen bör gå igenom, diskutera och bestämma innan uppdragsstart.

Vad ska du börja, sluta och fortsätta att göra?
När du tog beslut om att börja frilansa i eget företag gjorde du en affärsplan för din verksamhet, antingen nerskriven eller i huvudet. Håller den fortfarande eller har din verksamhet förändrats?

Din egen chef
Som frilansare är du din egen chef och det innebär också att du har ett ansvar som inte bara handlar om företagets kunder och ekonomi, utan även om dig själv – din kropp och din själ.

Vilken bolagsform passar dig bäst?
Enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag eller AB?

Hur ”ser” du ut på LinkedIn
Är du tillgänglig för frilansuppdrag är det en god idé att se över och optimera din LinkedIn-profil så du blir lätt att hitta för uppdragsgivare.

Kreatörer och LinkedIn
Tips om LinkedIn och social mediastrategi


Maria Runelund Skriven av:

Förmedlar frilansare och rekryterar inom marknad och kommunikation.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *