Lyft för frilansare

Gott nytt år får jag väl börja med att önska. Själv är jag fortfarande sjukskriven, men måste försöka mig på att blogga lite så ni inte tror att jag har försvunnit från jordens yta. Det här inlägget riktar sig i första hand till er som frilansar..

Som sagt, det är ett nytt år och kanske lite av en ny tid för många frilansare. Nu skriver Resumé i en artikel (tyvärr låst) att fler och fler större reklamköpare väljer inhouseproduktion istället för reklambyrå. Och det i sin tur innebär med största sannolikhet fler frilansuppdrag.

Är ingen supernyhet och jag har skrivit om det tidigare på bloggen (även i den gamla). Men den stora skillnaden från då, är att det inte bara en trend utan ett faktum. Och det gynnar de flesta som frilansar.  

Det mest positiva med inhouseuppdrag är att frilansarna får arbeta direkt med företaget/slutkunden, istället för som underleverantör till byrån. Möjligheten att få skäligt betalt ökar dessutom, eftersom ett led kapas i kedjan. 

Sök på nätet och du kommer att hitta flera artiklar på företag som har tagit steget fullt ut. Bra pepp! Vem vet, kanske hittar du nya kunder.

Maria Runelund Skriven av:

Förmedlar frilansare och rekryterar inom marknad och kommunikation.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *