Ständigt uppkopplad

Den här veckan har det dykt upp några intressanta artiklar som har med vårt ”nya sätt” att arbeta på. Men hur fungerar det för frilansarna? Ingen större skillnad anser de som jag har pratat med. Men det gäller inte alla och det är bra att det uppmärksammas.

Stressad

Det är mer en fråga om hur man fungerar. Blir man stressad behöver man varken ha plingljud eller banderoll aktiverad på mobilen och man behöver inte heller svara om man sitter mitt uppe i ett jobb, det går att ringa upp. Räcker som oftast att gå igenom mail morgon och kväll. SMS är lite knepigare, men svaret behöver inte komma på studs. Det är med andra ord en fråga om att göra aktiva val för att må bra.

Diskutera

Stress påverkar oss negativt i längden och vi mår absolut inte bättre av att hålla tyst. Diskutera med frilanskollegor och vänner. Alla har erfarenheter av stress och det lönar sig att ventilera. Chansen är stor att man får bra tips att använda sig av. Dessutom får man bättre koll på varandra vilket också är positivt. Vi måste bry oss mer om varandra helt enkelt.

Vi är alla olika

Vi är alla olika och därför tycker jag (och det gäller inte bara frilansare) att vi ska ta oss en rejäl funderare över vad som fungerar för att må och jobba som bäst. Vi blir överösta av nya ”hjälpmedel” hela tiden och det som var bra i går är kanske inte bra idag. Och om så är fallet, stäng av/släng!

En mycket klok frilansvän uttryckte det väldigt bra ”Vi behöver vara mer ekonomiska (långsiktiga, hållbara) i hur vi hanterar oss själva – och varandra – för att vi alla ska hålla ett helt liv.”

Ledare i DN om att vara ständigt uppkopplad (för prenumeranter)

Intressant artikel om utbrändhet i ÖP

 

 

 

Maria Runelund Skrivet av:

Förmedlar frilansare och rekryterar inom marknad och kommunikation.

Bli först att skriva en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *