Stor fördel för frilansare med egna nätverk

Att arbeta upp ett eget nätverk av frilanskollegor skapar trygghet för både dig och dina kunder. Det kan hända saker som gör att du inte klarar att leverera. Eller om du har tagit på dig för mycket jobb och inte hinner med.

Det kan också vara till fördel att ha frilansare med olika kunskaper i ditt nätverk om du får en en större uppdragsförfrågan som kräver kompetens som du själv inte besitter till alla delar. Så inventera och utöka ditt eget nätverk med frilansvänner.

Att som frilansare kunna rekommendera en frilanskollega visar att du bryr dig. Och vilken kund gillar inte det?

Men tänk om man förlorar kunden?
Finns kanske en risk, men den är nog minimal. Tror snarare att du uppfattas som en ansvarsfull frilansare/leverantör och så gör du en frilanskollega glad.

Provision?
Tycker inte att man ska ta ut provision frilanskollegor emellan, i alla fall inte om det är frågan om ett enstaka uppdrag. Tänker att det är ett givande och ett tagande. Däremot, om du fortfarande har ansvaret för uppdraget och är den som fakturerar kunden är det en annan sak. (Men om du märker att du ger mer än du får tillbaka, bör du nog se över vilka frilansare du är allierad med.)

I ett tidigare blogginlägg har jag skrivit om vad man ska tänka på och diskutera med varandra, om man ska starta ett permanent samarbete.

Läs även Anna-Sofie Aspling inlägg på LinkedIn. Ann-Sofie lyfter frågan om att rekommendera varandra. Tänkvärt och bra och intressanta reaktioner.

Värna och lyft varandra! Så viktigt att visa att frilansare är en kår att lita på. Vi gör det vi är bäst på och vi måste hålla ihop. Det tjänar alla på.

Maria Runelund Skriven av:

Förmedlar frilansare och rekryterar inom marknad och kommunikation.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *